ناهید قائدامینی؛ محمد فضیلتی؛ سعید حبیب اللهی؛ حبیب الله ناظم؛ سید حسین حجازی
چکیده
باوجود درمآنهای شیمیایی فراوانی که برای سرطان وجود دارد، میزان مرگ ومیر ملانوما بالا است. از اینرو، استفاده از داروهای طبیعی با هزینه کمتر و از طرفی بازدهی بالاتر میتواند راهکار مناسبی برای نجات بیماران سرطانی باشد. به همین دلیل در این مطالعه هدف اصلی بررسی اثرات عصاره مورینگا اولیفرا در ملانوما است. عصاره هیدروالکلی برگهای ...
بیشتر
باوجود درمآنهای شیمیایی فراوانی که برای سرطان وجود دارد، میزان مرگ ومیر ملانوما بالا است. از اینرو، استفاده از داروهای طبیعی با هزینه کمتر و از طرفی بازدهی بالاتر میتواند راهکار مناسبی برای نجات بیماران سرطانی باشد. به همین دلیل در این مطالعه هدف اصلی بررسی اثرات عصاره مورینگا اولیفرا در ملانوما است. عصاره هیدروالکلی برگهای مورینگا اولیفرا تهیه شد. پس از بررسی محتوای فنولی و فلاونوئیدی تام عصاره، نوع آنها در عصاره با روشهای HPLC و اسپکتروفتومتر تأیید شد. قدرت آنتیاکسیدانی عصاره با روشهای مهار رادیکال آزاد DPPH و روش FRAP سنجیده شد. سپس اثر عصاره در رده سلول سرطان ملانوما (B16F10) با تست MTT بررسی شد. سپس تومور در موشهای C57BL6 القا شد و اثرات عصاره در موشهای سرطانی بررسی شد. میزان فلاونوئید تام 75/1±65/60 میلیگرم اسید کوئرستین بر گرم عصاره خشک و میزان فنول تام 23/1±25/20 میلیگرم اسیدگالیک بر گرم عصاره خشک بود. در عصاره سه ترکیب فنولی و فلاونوئیدی کوئرستین، اسید گالیک و اسید کافئیک با خاصیت آنتیاکسیدانی شناسایی شد. قدرت مهارکنندگی رادیکالهای آزاد و قدرت احیای عصاره با افزایش غلظت عصاره افزایش یافت. IC50 عصاره مورینگا با تست MTT، μM/mol 73 بهدست آمد. حجم تومور توسط دوزهای مختلف عصاره در دو هفته کاهش معنیدار نشان داد. نتایج حاصل از این مطالعه نشاندهنده تأثیر مثبت مواد آنتیاکسیدانی موجود در برگ مورینگا الیفرا در کاهش میزان زندهمانی سلولهای سرطانی و حجم تومور در موش میباشد.